Μαθήματα

Τμήματα Μαθημάτων

Κλασικά τμήματα

Στο κλασσικό τμήμα διδάσκονται όλα τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας, το πιάνο η κλασική κιθάρα και ορισμένα πνευστά που δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνική ορχήστρα (πχ. σαξόφωνο). Η ολοκλήρωση των σπουδών οδηγεί σε πτυχίο αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Παράλληλα με τα μαθήματα των οργάνων διδάσκονται θεωρητικά υποχρεωτικά μαθήματα.

Δείτε αναλυτικά τα όργανα

Μοντέρνα τμήματα1
Σύγχρονα τμήματα

Στο σύγχρονο τμήμα διδάσκονται η ηλεκτρική και η ακουστική κιθάρα, το ηλεκτρικό μπάσο, τα ντραμς και τα κρουστά του κόσμου, η φωνητική (για όσους δεν επιλέγουν το λυρικό τραγούδι) κ.α. Οι καθηγητές μας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Θουκυδίδειου Ωδείου έχουν συγκροτήσει αναλυτικά προγράμματα σπουδών στα εν λόγω όργανα με στόχο την παιδαγωγική υποστήριξη και ολοκληρωμένη κατάρτιση των σπουδαστών.

Παραδοσιακά τμήματα

Στο παραδοσιακό τμήμα διδάσκονται τα όργανα που χρησιμοποιούνται στην ελληνική παραδοσιακή και λαϊκή μουσική. Πρόσφατα το Υπουργείο Πολιτισμού συγκρότησε προγράμματα σπουδών που οδηγούν σε αναγνωρισμένα πτυχία όπως ίσχυε μέχρι σήμερα μόνο για τα όργανα της Δυτικής Κλασικής Μουσικής. Μαζί με τα μαθήματα του οργάνου διδάσκονται και θεωρητικά υποχρεωτικά μαθήματα αναλόγως με το επίπεδο του μαθητή.

thoukididio.gr What-is-Orff-Method-
Τμήμα Μουσικoκινητικής Αγωγής

Η μουσικοκινητική Αγωγή είναι ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό σύστημα μέσω του οποίου τα παιδιά μαθαίνουν μουσική με μεθόδους τις οποίες κατανοούν άμεσα και εύκολα. Η εκμάθηση της μουσικής πραγματοποιείται μέσω της ενασχόλησης με μικρά μουσικά όργανα σε συνδυασμό με το τραγούδι, την κίνηση και την υποκριτική. Για τα μεγαλύτερα παιδιά (από 5 ετών), το μάθημα εστιάζει στην εκμάθηση οργάνων όπως φλογέρα, ξυλόφωνα και μεταλλόφωνα και περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε μικρά σύνολα. Το μάθημα μουσικοκινητικής αγωγής είναι μέρος του συνολικότερου συστήματος σπουδών στο ωδείο μας αποτελώντας μια ιδανική και ευχάριστη προετοιμασία για την μεταπήδηση των μικρών παιδιών όταν μεγαλώσουν σε ένα όργανο της επιλογής τους.

thoukididio.gr Τμήμα Φωνητικής
Τμήμα Φωνητικής

Μαθήματα Φωνητικής για Ανήλικους & Ενήλικους

Χορωδία

Παιδική, Εφηβική & Ενηλίκων

Τμήμα Προετοιμασίας για Μουσικά Σχολεία
Τμήμα Προετοιμασίας για Μουσικά Σχολεία

Το πρόγραμμα μας απευθύνεται σε μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού.

Scroll to Top