Νικολακοπούλου Αθανασία

Νικολακοπούλου Αθανασία

Καθηγήτρια Κιθάρας

Η Αθανασία Νικολακοπούλου γεννήθηκε το 1987. Από μικρή συμμετείχε στη χορωδία του Εθνικού Ωδείου ενώ σε ηλικία 13 ετών ξεκίνησε τις σπουδές της στην κλασική κιθάρα. Το 2014 πήρε το Δίπλωμά της στην Κλασική Κιθάρα με «Άριστα παμψηφεί» από το Θουκυδίδειο Ωδείο με καθηγητή τον Στέλιο Μούστο. To 2007 πήρε επίσης με βαθμό «Άριστα» το Πτυχίο Αρμονίας από το Ελληνικό Ωδείο με καθηγητή τον Κωστή Πορφύρη. Επιπλέον είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει διακριθεί  στους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες  για την επίδοσή της στην κιθάρα με έπαινο το 2004 και με Γ΄ Βραβείο το 2005. Έλαβε Έπαινο στον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό ΤΑΛΕΝΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΦΙΛΩΝΑ το 2013 και Γ’ Βραβείο το 2008.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα μουσικοπαιδαγωγικής επιμόρφωσης με τη Δέσποινα Ματθαιοπούλου και τον Θωμά Κινδύνη και έχει διδάξει μουσικοκινητική αγωγή στις «Μορφές Έκφρασης» και στο «Νέο Ωδείο Αλίμου». Επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ισπανικής φλαμένκο κιθάρας με τον Πάνο Καρτίμπελη.

Είναι μέλος του σχήματος «Duo Capriccioso» (φλάουτο και κιθάρα) με το οποίο έχει εμφανιστεί σε εκδηλώσεις στα Φεστιβάλ Κιθάρας Παλαιού Φαλήρου και Σύρου κ.α. ενώ επίσης εδώ και χρόνια ερμηνεύει με διάφορα σχήματα μουσική δωματίου.

Διδάσκει κλασική κιθάρα στο Θουκυδίδειο Ωδείο από το 2011.

Προσωπική σελίδα: www.athanasianikolakopoulou.com

Προφίλ Facebook: www.facebook.com/athanasiaguitar

Κανάλι Youtube: https://www.youtube.com/@AthanasiaNikolakopoulou

Scroll to Top