Μοσχοπούλου Νάνσυ

Μοσχοπούλου Νάνσυ

Καθηγήτρια Φωνητικής

H Νάνσυ Μοσχοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι λυρική soprano και πτυχιούχος λογοθεραπεύτρια.

Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα ακορντεόν και πιάνο. Παράλληλα με τις σπουδές της στην Λογοθεραπεία , ξεκίνησε σπουδές στο τραγούδι σε ηλικία 20 ετών παρακολουθώντας μαθήματα θεωρίας, αρμονίας, ιστορίας της μουσικής, σολφέζ, μορφολογίας, οργανογνωσίας, prima vista, χορωδίας και μελοδραματικής.

Με την καθοδήγηση της δασκάλας της, Ρόζα Πουλημένου, πήρε το δίπλωμα μονωδίας της με Άριστα από το Ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα όπερας και μιούζικαλ στο Ωδείο τέχνης Γιώργος Β. ΦΑΚΑΝΑΣ όπου το 2016, συμμετείχε σε σειρά παραστάσεων για το μιούζικαλ CATS πρωταγωνιστώντας ως Grizabella.

Από το 2010 έως και το 2017 συμμετείχε ,τόσο ως χορωδός όσο και ως σολίστ, στην Μικτή Χορωδία Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας υπό τη διεύθυνση του Μο Σταύρου Σολωμού και στην Μικτή χορωδία Λεοντείου Λυκείου «Ambitus» υπό τη διεύθυνση της Μο Κατερίνας Βασσιλικού, καθώς και σε άλλα μικρά φωνητικά σύνολα με τα οποία ταξίδεψε και συμμετείχε σε σημαντικές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, ερμηνεύοντας μεταξύ άλλων, στο Ηρώδειο αλλά και στο Μέγαρο Μουσικής. Το 2019 συμμετείχε ως έκτακτη χορωδός , στην χορωδία των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ.

Από το 2015 είναι η τραγουδίστρια και είναι στιχουργός του συμφωνικού metal συγκροτήματος Fortis Ventus, με δισκογραφική κυκλοφορία στο ενεργητικό τους, καθώς και live εμφανίσεις στην Ελλάδα.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης χορωδίας με τον Μιχάλη Πατσέα και τον Μίλτο Λογιάδη καθώς και σεμινάρια για το πολυφωνικό τραγούδι, τα backing vocals και τις διαταραχές φώνησης.

Εργάστηκε ως δασκάλα φωνητικής- ορθοφωνίας και χορωδίας από το 2017, στο Ωδείο «Έρευνα» ,στο Ωδείο «Εστία Τέχνης» και στην σχολή φωνητικής Studio Vocalis , ενώ παράλληλα δούλεψε στο κέντρο ανάπτυξης παιδιού «Νοημάθηση» στο τμήμα μουσικοκινητικής αγωγής. Επίσης ασχολείται με την φωνητική προετοιμασία ηθοποιών.

Από το 2022 είναι η υπεύθυνη του τμήματος μονωδίας και σύγχρονου τραγουδιού, στο Θουκυδίδειο Ωδείο

Scroll to Top