Χοστολίδου Μαρία

Καθηγήτρια Πιάνο

Η Χοστολίδου Μαρία γεννήθηκε το 1992.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό τίτλο Μουσικολογίας στην <<Ιστορική και Συστηματική Μουσικολογία>> με παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια.

Είναι πτυχιούχος πιάνου από το Ωδείο ‘Φαέθων’ Αλεξανδρούπολης Έβρου, με καθηγητή τον Αθανάσιο Τρικούπη και κάτοχος Πτυχίου Ειδικού Αρμονίας από το Ωδείο Φερών Έβρου.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοθεραπείας και μουσικής για παιδιά με ειδικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες όπως: Σεμινάριο μουσικοθεραπείας ‘‘Η μουσική στην ειδική αγωγή και θεραπεία’’ Πολύτεχνο, ‘’Managing ADHD, Autism, Learning Disabilities, and Concussion in School’’, University of Colorado, ‘’Autism Spectrum Disorder Coursera certified courses’’, University of California.

Εργάζεται σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία ως δασκάλα μουσικοκινητικής αγωγής και μουσικής προπαιδείας και ως δασκάλα πιάνου και θεωρίας της μουσικής.

Συμμετείχε σε διάφορους φορείς, κέντρα αποκατάστασης και αποθεραπείας όπως Κέντρο αποκατάστασης ‘Ηλιαχτίδα’, Κέντρο ημέρας για εφήβους με αυτισμό ‘Ανοιχτή αγκαλιά’, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ‘My special jam’ της Polyphonica, σε projects απασχόλησης παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες μέσω της μουσικής και του πιάνου.

Scroll to Top