Πιάνο

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΙΑΝΟ

 Το πιάνο είναι ένα όργανο με πλούσια ιστορία το οποίο μαγεύει μικρούς και μεγάλους με τις μελωδίες του, είτε ανήκουν στον κόσμο της κλασικής είτε της σύγχρονης μουσικής. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει το μεγαλύτερο ρεπερτόριο για μουσική για ένα μόνο όργανο, όπως δεν είναι τυχαίο ότι για την ολοκλήρωση των σπουδών άλλων οργάνων αλλά και των ανώτερων θεωρητικών απαιτείται η εκμάθηση πιάνου.

Προερχόμενο από μια παράδοση πολλών πληκτροφόρων οργάνων από την αρχαιότητα και τον μεσαίωνα μέχρι την αναγέννηση και την μπαρόκ εποχή, στον 18ο αιώνα εισάγεται η ιδέα της σύνδεσης του πλήκτρου με ένα σφυράκι που χτυπάει μεταλικές χορδές. Αυτός ο μηχανισμός επέτρεπε στους παίκτες να ελέγχουν τη δυναμική του συμβάλλοντας στην εκφραστική και ευέλικτη φύση του πιάνου που όλοι γνωρίζουμε σήμερα. Έτσι μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, το πιάνο είχε κερδίσει την παρουσία του σε σπίτια, αίθουσες συναυλιών και σε σαλόνια, γοητεύοντας το κοινό με τον ξεχωριστό ήχο του.

Η ευελιξία του πιάνου καλύπτει την κλασική μουσική, την τζαζ, την ποπ και αμέτρητα άλλα είδη, καθιστώντας το ένα όργανο απεριόριστης δημιουργικότητας. Τα ηλεκτρικά πιάνα εμφανίστηκαν στο δεύτερο μισό του αιώνα, προσφέροντας φορητότητα και ένα ευρύ φάσμα ήχων.

Τα μαθήματα πιάνου στο Θουκυδίδειο Ωδείο έχουν σχεδιαστεί για να καλλιεργήσουν μια δια βίου αγάπη για τη μουσική, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν την ατομική δημιουργικότητα και έκφραση. Απευθύνονται τόσο σε αρχάριους που ανυπομονούν να ξεκινήσουν το μουσικό τους ταξίδι όσο και σε πιο προχωρημένους πιανίστες που θέλουν να τελειοποιήσουν τις δεξιότητές του. Η ομάδα μας, με τους αφοσιωμένους και έμπειρους καθηγητές της, είναι εδώ για να σας καθοδηγήσει σε κάθε σας βήμα και να σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε την αγάπη σας για την μουσική.

Καρυτινού Μαρία
Scroll to Top