Βιολί, Βιόλα & Βιολοντσέλο

ΜΑΘΗΜΑΤΑ Βιολιου, Βιολας & Βιολοντσελο

Βιολί

Το βιολί είναι ένα εξαιρετικά πολύπλευρο όργανο, το οποίο δύσκολα θα βρει κάποιο άλλο να το ανταγωνιστεί στις δυνατότητές του. Είναι ο κεντρικός ήρωας της κλασικής μουσικής, ως σολιστικό όργανο ή μέλος μιας συμφωνικής ορχήστρας, και δίνει χαρακτηριστικό χρώμα στα περισσότερα είδη της παραδοσιακής μας μουσικής, χωρίς και διστάζει να συμμετέχει στην έντεχνη, την τζαζ, την ροκ και την ποπ μουσική. Καθώς μπορεί να έχει ρόλο πρωταγωνιστικό ή συνοδευτικό ή υποστηρικτικό και να το παίζουμε καθιστοί, όρθιοι, περπατώντας ή ακόμα και χορεύοντας! Είναι ένα όργανο που μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε χαρακτήρα και προσωπικότητα.

Η βιόλα

Η βιόλα είναι η αδελφή του βιολιού που με το πιο βραχνό ηχόχρωμά της καλύπτει τις χαμηλότερες συχνότητες. Ενώ έχει μεγάλες δεξιοτεχνικές δυνατότητες συνήθως γίνεται το όργανο των μουσικών στους οποίους αρέσει να βρίσκονται στο κέντρο του μουσικού γίγνεσθαι.

Το βιολοντσέλο

Το βιολοντσέλο έχει έκταση από τις πολύ χαμηλές έως τις πολύ υψηλές νότες και η φωνή του μοιάζει πολύ με την ανθρώπινη. Ο στιβαρός του ήχος σχηματίζει τη βάση, το θεμέλιο της συμφωνικής ορχήστρας, ωστόσο συχνά αναλαμβάνει τις μελωδικές γραμμές.

Η διδασκαλία βιολιού και βιολοντσέλου στο Θουκυδίδειο Ωδείο

Το Τμήμα βιολιού στο Θουκυδίδειο Ωδείο διαθέτει μια μακρά και πετυχημένη πορεία στο χρόνο. Υπεύθυνοι καθηγητές του Τμήματος είναι οι διακεκριμένοι μουσικοί και παιδαγωγοί Πέτρος Βλάσης και Μαίρη Ζαμπέλη. Καθηγητής βιολοντσέλου είναι ο Ιωάννης Νίνα.

Βλάσσης Πέτρος
Βλάσσης Πέτρος
Βιολί & Βιόλα
Ζαμπέλη Μαρία1
Ζαμπέλη Μαρία
Βιολί
Τογρού Σκεύος
Παραδοσιακό Βιολί
Scroll to Top