Ντραμς

ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ντραμς

Μια σύντομη ιστορία

Η ανακάλυψη του πρώτου σετ τυμπάνων έγινε στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα. Μέχρι εκείνη την εποχή, συνήθως χρειάζονταν πολλά άτομα για να παίξουν όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένου του ταμπούρου (snare), των κυμβάλων, του μπάσου και άλλων κρουστών οργάνων. Με την άφιξη του 20ου αιώνα, η βιομηχανική παραγωγή συνέβαλε στην πρώτη μαζική κατασκευή σετ τυμπάνων και στην ανάπτυξη των καινοτομιών που επέτρεψαν σε ένα μόνο άτομο να χειρίζεται ολόκληρο το σετ τυμπάνων. Αυτό κατέστη εφικτό με την εισαγωγή του πεταλιού για τον χειρισμό με το πόδι του μπάσου τυμπάνου (μπότα) από την εταιρεία Ludwig. Η δημοτικότητα των ντραμς αυξήθηκε διαρκώς μέχρι που η ροκ εν ρολ μουσική της δεκαετίας του ’50 (τροφοδοτούμενη από τα είδη τζαζ και μπλουζ των δεκαετιών του ’20 με ’40) τα εδραίωσε ως αναπόσπαστο πλέον μέρος κάθε σύγχρονης ποπ, ροκ, μέταλ και τζαζ μπάντας στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Η τεχνολογική πρόοδος οδήγησε στην ανάπτυξη και ευρεία διάδοση τα τελευταία έτη των ηλεκτρικών ντραμς.

Τα περισσότερα σύγχρονα δυτικά συγκροτήματα που παίζουν ροκ, ποπ, τζαζ ή R&B μουσική περιλαμβάνουν ντράμερ. Σε μεγαλύτερα σύνολα, ο ντράμερ μπορεί να είναι μέρος ενός ρυθμικού τμήματος με άλλους κρουστούς. Σε ορισμένα είδη μουσικής όπως η τζαζ, ο ντράμερ καλείται να αναπτύξει συχνά σόλο ερμηνείες και ρυθμικούς αυτοσχεδιασμούς.

Τα μαθήματα ντραμς στο Θουκυδίδειο Ωδείο

Τα μαθήματα των ντραμς απευθύνονται σε όλες και όλους από την ηλικία των 7 ετών. Πρόκειται για ένα δυναμικό όργανο με πολλαπλά οφέλη μέσω του οποίου προωθείται η εύρυθμη κινητική λειτουργία και βελτιώνονται ο νευρομυϊκός συντονισμός και η λειτουργία του εγκεφάλου. Οι καθηγητές μας διαθέτουν πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία νέων ντράμερ καλλιεργώντας, μέσω του οργάνου, την αγάπη για τη μουσική.

 

Παλαμιδάς Χρήστος
Scroll to Top