Ανώτερα θεωρητικά

Ανωτερα θεωρητικα Μαθηματα

 Όταν κάποιος/α έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των υποχρεωτικών θεωρητικών μαθημάτων μπορεί να προχωρήσει ακόμα περισσότερο σε αυτόν τον τομέα με τον καθηγητή μας.

Ειδικό αρμονίας:

Μετά τα τρία έτη του «υποχρεωτικού» αρμονίας, υπάρχει το ειδικό αρμονίας. Σε έναν διετή ή τριετή κύκλο μαθημάτων ο μαθητής εμβαθύνει στο υλικό της τονικής αρμονίας, με μεγαλύτερες ελευθερίες, αναπτύσσοντας ακόμα καλύτερα την εσωτερική του ακοή. Έρχεται σε επαφή και με την τροπική μουσική ενώ καλείται να δουλέψει και στυλιστικά. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια πρώτη επαφή με τη διαδικασία της σύνθεσης. Οι μαθητές του ειδικού αρμονίας είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν σε χορωδία καθώς και να έχουν κατακτήσει στο πιάνο το επίπεδο της Μέσης.

Αντίστιξη:

Οι μαθητές της αντίστιξης αφού έχουν κατακτήσει ένα υψηλό επίπεδο αρμονίας αρχίζουν να πηγαίνουν ακόμα πιο κοντά στη διαδικασία της σύνθεσης. και επεξεργάζονται πλέον πολυφωνικά ένα μοτίβο, δεν είναι τυχαίο ότι η μουσική όλων των σπουδαίων συνθετών είναι πάντα πλούσια σε αντίστιξη ακόμα και σε εποχές που δεν ήταν της μόδας.

Φούγκα:

Προχωρώντας ένα ακόμα βήμα, στα μαθήματα της φούγκας ο μαθητής καλείται να δημιουργήσει μικρές συνθέσεις και να επεξεργάζεται πλέον ολόκληρες μουσικές ιδέες.

Σύνθεση :

Το τέλος αυτού του ταξιδιού είναι το πτυχίο της σύνθεσης με το οποίο ολοκληρώνεται ο κύκλος των ανώτερων θεωρητικών. Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν ολόκληρες ορχηστρικές και χορωδιακές συνθέσεις, να μιμηθούν διάφορα στυλ και να έρθουν σε επαφή και με τις σύγχρονες τεχνικές σύνθεσης.

Γιώργος Παπαδημητρίου
Γιώργος Παπαδημητρίου
Ανώτερα Θεωρητικά
Scroll to Top